Koelkast te koud

Heeft u last van een koelkast die te koud is? Dit hoeft niet direct te betekenen dat uw koelkast kapot is. Wij geven hier kort een paar tips om u tijd te besparen!

Last van ijs in je koelkast?

Een beetje ijs op de achterwand van de koelkast kan zeker geen kwaad en u hoeft zich daar ook geen zorgen over te maken. Is je koelkast zo koud dat ook je eten bevriest? Dan moet je wel actie ondernemen! Hieronder volgt een kort stappenplan.

Stap 1:
Controleer eerst de ingestelde temperatuur.Vaak blijkt dat de koelkast te koud is ingesteld. De perfecte temperatuur van je koelkast is 3 tot 4 graden Celsius. Met een thermometer in een glas water kun je goed de binnentemperatuur meten. Stel dan eerst je nieuwe temperatuur in en wacht 8 a 12 uur en bekijk de thermometer.

Stap 2:
Check de ventilatie van je koelkast. Een koelkast moet zijn warmte kwijt kunnen want, als de hitte blijft hangen dan gaat de koelkast nog harder werken om te koelen. Zorg dat je koelkast genoeg ruimte heeft achter zodat die genoeg ruimte heeft.

Stap 3:
Bekijk je deurrubbers. Controleer je deurrubbers of ze niet versleten zijn. Er kan dan warmte van buiten de koelkast in komen en condens veroorzaken deze condens bevriest weer in je koelkast wat kan zorgen voor bevroren voedsel.

Stap 4:
Controleer of je condenswaterafvoer verstopt is. normaal loopt het vocht van je koelkast naar beneden zo de condenswaterafvoer in. Als dit verstopt is dan kan het zo zijn dat het vocht blijft liggen en het bevriest.

 

Te kouden koelkast verkomen

  • Laat de deur van uw koelkast nooit open staan.
  • Hou je koelkast rubbers bij en vervang zo nodig.
  • Stel je koelkast in op 3 a 4 graden
  • Plaats je koelkast niet te dicht op de muur
  • Hou je koelkast goed schoon. Ontdooi 1 keer per jaar en maak hem volledig schoon.